Update - Reisverslag uit Acapulco, Mexico van Sebastiaan Poppe - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Acapulco, Mexico van Sebastiaan Poppe - WaarBenJij.nu

Update

Door: sebastiaan

Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan

28 Oktober 2008 | Mexico, Acapulco

Pos. 18°23.10’ S 103°50.60’W koers:122° vaart: 19,6 knopen (36,3 km/u)

Hallo vriendjes en vriendinnetjes!
Hoe staat het ervoor in dat koude kikkerlandje? Ik hoorde dat het weer al vrij winters is…..? Mag ook wel, want het is al weer bijna november!! Het zal wel tegenvallen als ik thuis kom. Zoals het er nu voor staat ben ik eigenlijk net aan mijn laatste 8 weken begonnen van de in totaal 20 weken die ik weg ben. Dat zou betekenen dat ik net voor de kerst thuis ben. Maar zeker weten doen we het nog niet helemaal want “Er is niet zo zeker, als de onzekerheid in de scheepvaart” om even een wijze spreuk in dit verhaal te gooien.
Hier is het weer dus vrij aangenaam. Als het nog donker is buiten, is de temperatuur al 28°C en het water zelfs 29°C! We zijn afgelopen zaterdag vertrokken vanuit San Diego voor een 16 daagse east bound cruise naar Fort Lauderdale. Gister lagen we in Cabo san Lucas. Mooi voor anker in een baai en met de tender naar de wal. Alleen door een misverstandje ben ik gister niet de wal op geweest, maar heb ik dus mooi even 13 uur kunnen werken. Leven het leven op de brug. Dan waren de afgelopen 6 weken in de machine kamer toch maar vakantie! En als je daar lang moet werken is dat toch vrij ontspannen, want laatst kregen we 700 ton stookolie aan boord, maar dat ging zo traag dat we daar mooi van 10 tot 17:00 over deden. Dus Lars en ik al die tijd in de bunkerbreak gezeten, want er moet altijd iemand stand-by zijn. In San Diego hebben we weer gebunkerd voor deze reis. Dan gaat er toch weer 1000 ton in, want toch een aardig centje kost!
Ik kreeg nog een verzoek om wat foto’s van de machine kamer, dus die zal ik ook even online zetten. We hebben pas de cilindervoering vervangen, dus dan kan je een beetje zien hoe groot de machines zijn.
Verder gebeurt er even niet zo heel veel aan boord, alles zo zijn gangetje. Morgen liggen we in Acapulco. Daar mag ik weer de wal op dus dat wordt het strand op!
Eigenlijk vermaak ik me dus prima, ik heb toch wel de goede opleiding gekozen, want de 3 maanden van huis zijn tot nu toe nog geen enkel probleem, al mis ik iedereen natuurlijk wel (voordat ik weer ruzie heb)
Ik heb er wat foto’s bij uitgezocht, deels van het vervangen van de cilinder voering van een van onze v12 motoren, en verder van Cabo san Lucas en als laatste zonsopkomst op de brug, wat ik nu iedere dag mee maak!~

Groetjes thuis allemaal!

Enne…we zien elkaar over een week of 8!

Greetz sebas

• 29 Oktober 2008 - 07:37

Daphne:

Wauwie, leuk weer om die foto's te bekijken. Die zon zo achter die bergen, beautiful!

En asjeblieft, praat er niet over.. Het is hier koud! en regen!
    Maar afgezien daarvan gaat het prima. Het studentenleventje bevalt me wel;)

Nog heel erg bedank voor je kaartje! Leuk om iets vanuit Hawaii te horen! Hij was er trouwens al snel. Aan de datum te zien, heeft ie er maar een week over gedaan om naar de veerweg te reizen..

xxxx

• 29 Oktober 2008 - 19:08

Rebecca:

Ik sluit me helemaal bij Daph aan! Echt gave foto's heb je gemaakt zeg!

Het is hier inderdaad koud, vanmorgen moest ik voor het eerst mijn auto krauwen! (heb trouwens een nieuwe auto inmiddels!!)

Voor mij hetzelfde: Bedankt voor je kaartje uit Hawai, leuk!
    Hij heeft er bij mij ook maar een week over gedaan!

Veel plezier verder weer! En dan ben je bij oud en nieuw niet op de bahama's meer? Valt dat ff tegen ;)

xxx

• 03 November 2008 - 14:12

Maarten:

Tsjonge wat een leven heeft die kerel ook he... ;)
    Tot over een kleine 2 maanden.
    Ciao

• 05 November 2008 - 16:29

Rebec:

En.. heb je nog naar me gezwaaid net?
    Ik heb je in elk geval door het panamakanaal zien varen! :)
    Tof!

Tot over paar weken in levende lijve!

Liefs Rebec

• 05 November 2008 - 22:21

Niels:

Heej broertje,
    Na een paar uur achter het scherm te zitten kwam je eindelijk voorbij in het panama kanaal. Echt mooi om te zien. Fijne stage verder en spreek je gauw weer.
    Groeten je Broer

Sebastiaan

Heej beste mensen, Ik begin binnenkort aan mijn 2e en laatste stage voor mijn opleiding maritiem officier. Het is de bedoeling dat ik gedurende 6 maanden mee loop met de werkzaamheden aan boord. Dit gaat dan voornamelijk om het werken op de brug(lees:stuurhuis) om te navigeren(lees:de weg vinden)en in de machinekamer, om te assisteren bij onderhoud en reparatie's Hier zal ik mijn handen wel aan vol hebben, maar mocht ik een momentje hebben, dan zal ik hier het een en ander proberen bij te werken! Greetz poppe

Actief sinds 12 Juni 2008