cleaning
Door: Sebastiaan Poppe
Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan
04 September 2008 | Canada, Ottawa
Tijd voor een update dacht ik zo, dit keer vanuit Ketchikan, Alaska. Alles gaat nog steeds zijn gangetje hier. Ik ben stiekem een beetje aan het aftellen om naar de machine kamer te gaan, want ik hoor erg goede verhalen van Oliver uit de machinekamer. Nog 1,5 week op de brug, 12 september wisselen we.
Dinsdag hadden we ook nog een mooi klusje, we moesten de cross over schoonmaken. Dat is een tank over de hele brede van het schip, die in verbinding staat met zeewater. Van hier uit wordt het zeewater naar de koelers gebracht voor koeling en overal waar zeewater nodig is. Aan iedere zijde van het schip zit een grote klep om deze tank af te sluiten. Dat hadden ze dus gedaan en de tank leeg gepompt. Wat er over bleef was dus modder en op de wanden 2 cm aangroei van zeeplanten en diertjes. Dit moesten wij eraf krabben. We zijn dus als een soort mijnwerkers met lampjes op je hoofd die tank in gegaan samen met 10 Indiërs, en hebben alles schoongemaakt. Daarna maar even een douche genomen, want er kwam een luchtje van ons af.
Verder ben ik druk bezig met mijn verslagen voor school die voor 1 okt klaar moeten zijn, want daar zit heel wat werk in, dus even iets minder feesten, gelukkig worden er nu ook even geen georganiseerd.
Vandaag weer een brand oefening gehad, gevolgd door een generaal alarm, dus in je reddingsvest naar dek rennen en de reddingsboten laten zakken. Gelukkig verliep alles weer vlotjes. Verder is er op het moment niet veel te beleven, de tijd vliegt voorbij, ik zat namelijk afgelopen zaterdag al weer een maandje aan boord. Hierna nog 2 reisjes alaska, waarvan dus 1 op de brug voor mij, en dan zijn we hier klaar en gaan we lekker richting san diego om vanuit daar onze 35 daagse cruise Hawaii te beginnen.
Kortom, iets om naar uit te kijken!! Hoe gaat het daar verder? Is het weer nog steeds zo slecht? Hebben jullie toch een beetje zomer gehad? Hier is het niet vaak boven 20 geweest, dus ik heb wat in te halen in Hawai. Tot zover alaska, ik wil iedereen weer ontzettend bedanken voor de reactie’s, hartstikke leuk om te lezen als je zover van huis ben, dus zet vooral wat neer als je een bezoekje brengt hier.
Owja, nog even over de foto’s, dat zijn dus mijn pakken, blue winter, formal, white (voor Hawai) Als het goed is krijg ik eerdaags ook een pet, dus dan is het helemaal echt;)
Groeten voor nu en tot volgende keer maar weer!!
Groeten sebastiaan
(P.S. sorry dat ik af en toe wat raar kijk op de foto, maar ik was een beetje gaar…)
05 September 2008 - 06:22
Rémon:
Ha sebas...
Mooi dat het zo goed gaat aan boord... Gave foto's man :P Voor de zeeuwse vlag ;)
Maar veel suc6 in de machine kamer zou ik zeggen... en ik stuur je nog wel is een berichtje...
Groeten -
05 September 2008 - 08:02
Rebec:
Ha sebas!
Gave pakken man, ziet er strak uit! ;)
De zomer hier is niet veel geweest, we hebben 1 weeknd mooi weer gehad, en net dat weekend zijn Frank en ik weg geweest, dus dat hadden we getroffen!
Verder gaat het hier zijn gangetje hoor!
Op jou verzoek zal ik mijn huisnr nog even naar je mailen, dan kunnen we nog eens bellen eh!
Geniet ervan, want leren met een hamburger op je schoot is niet slecht hoor! ;)
xx Rebec -
05 September 2008 - 16:55
Cor En Mia:
Ha Sebas!
Fijn dat je het zo naar je zin hebt. We missen je hier wel voor de training hoor! Je hebt het overigens wel goed uitgekiend! Het weer is hier nu niet direct om over te schrijven.
groetjes -
05 September 2008 - 18:34
Bernadette Missiaen:
Hoi Sebas,
Vandaag in Wolphaartsdijk geweest om de papieren af te geven van de scooter.
Wat is het toch een pitoresk dorpje daar bij jullie, alleen een beetje lastig als je met een grote auto rijd.
Volgende keer rij ik met het smurfje die past beter in de straatjes daar. Leuke foto's man !! Niet te veel snacken in de hut he.
gr. Fam. Missiaen Hulst -
05 September 2008 - 20:08
Daphne:
Hee Sebas!
Leuk om weer een berichtje te horen uit verwegistan. Ik dacht laat ik weer eens een berichtje sturen. Ik blijf je avonturen volgen hoor;)
Gaaf man Hawaii! Kan ik niet ff langskomen, kom ik een cocktailtje drinken;)
Have fun!
Liefs + groetjes vanuit de veerweg!
06 September 2008 - 19:39
Hans Roompot:
Hé Knappe goser.Op naar de riete rokjes. Zeker als je er zo uit ziet dan ben je voorlopig nog niet terug in NL. Het ga je goed en de groet van iedereen -
07 September 2008 - 14:00
Martijn:
Hey Sebas, het is echt leuk om te zien dat het goed met je gaat haha. Nu weet ik hoe het heeft gevoeld voor je om iemand zolang te missen hehe:P. Hebben ze trouwens geen machine om die tank schoon te maken???:-P Ik zou het echt niet doen he, bah! hahahah Nee or grapje:P
groete van de fam Goense! -
13 September 2008 - 15:37
Bernadette Missiaen:
We zitten te wachten op die foto met pet.
gr. vanuit Hulst -
17 September 2008 - 19:39
Buurvrouw:
Joh wat leuk, de reis, de foto's. geweldig! Ik blijf zo nu en dan kijken om te zien wat je nu weer allemaal beleeft hebt. hartelijke groetjes,
wk