Visjes kijken
Door: Sebastiaan Poppe
Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan
26 Augustus 2008 | Canada, Ottawa
Als eerste bedankt allemaal voor de reactie’s, ik vindt ze echt heel leuk om te lezen!! Ik krijg ook al weer van alle kanten de vraag, hoe is het nu, want we hebben al een paar dagen niets gehoord… Dat klopt, ik was vrij drukjes, en met al die feesten aan boord, moet ik overdag even een beetje bijslapen, want op de brug kan dat nu eenmaal niet.
De vaarroute is nog steeds hetzelfde, dus wel liggen nu weer in Skagway, en morgen gaan we weer naar Glacier Bay. Ik weet niet of ik het al gemeld had, maar er is nog een klasgenoot bij gekomen aan boord, namelijk Lars, dus nu zijn we met zijn 3en. We moeten na deze week nog 3 keer naar Alaska, en dan gaan we naar Hawaï!!!
Gister (maandag) was echt een dolle dag. Ik loop deze week met de sailors (matrozen) mee, dus heb het dek moeten schrobben (met een machine, maar dat was nog hard werken) , en gister krabben en schilderen. Hartstikke leuk, het zijn meestal Indonesiërs, en die willen van alles over Nederland weten, en ik kom wat over Indonesië te weten. Er zitten ook een paar gasten van 24/25 tussen, dus daar kan ik wel goed mee overweg. Ondanks dat ik maar een cadet ben kijken ze toch tegen je op, terwijl ik juist dingen van hun wil leren.
Toen ik klaar was om 12 uur, hebben we wat gegeten, en toen begon het, want Oliver en ik hadden ons opgegeven voor een shore excursion, en we mochten mee(gratis!!) Dus Ollie en ik van het schip in een touring bus uit 1970!! Net als in de oude hollywood films eigenlijk, die dingen rijden hier nog volop rond. Wel grappig, in Juneau kan je maar 230 mijl rijden, en dan houdt de weg gewoon op. Dus wil je hier weg, moet je met de veerboot.
Maargoed, na een klein half uurtje rijden, kwamen we bij de boot, want wij gingen Whale Watching doen!! 20 min varen met een klein rondvaart bootje van 30 meter, en we hadden de eerste walvis gevonden! Die komen gewoon tot een meter of 10 van het schip boven water!! Prachtig om te zien, dit hadden we niet verwacht. Ik heb geen mooie foto van een staart boven water kunnen maken, maar die heb ik wel een paar keer gezien! Echt heel mooi. We zijn nog langs een eiland gekomen waar allemaal zee leeuwen lagen te zonnen, erg grappige beesten! Op de terug weg naar de haven zagen we ook nog een walvis heel hoog springen, echt machtig gewoon!!!! Zeehonden sta ik eigenlijk al niet meer van te kijken, want die zwemmen in de haven eigenlijk altijd wel rond het schip om zalm te vangen. Ook heb ik vorige week in Glacier Bay nog een american eagle zien vliegen! Wederom een prachtig gezicht!!
Na ruim 2 uur op het water terug richting ons eigen schip, nog ff snel hamburgers eten bij de Mac Donalds, waar je trouwens onbeperkt drinken kan pakken, ideaal, en weer terug aan boord. Daar weer mijn standaard wacht van 20:00 tot 24:00 uur gelopen met vertrek Juneau, dus druk druk druk op de brug.
Na de wacht was er weer eens een crewparty aan boord, en dit keer van de spa girls, dus de massage dames…Dresscode: Cross department, oftewel, doe kleding van een andere afdeling van boord aan. Er liepen dus dames in officiers kleding rond, oliver in een spa girl pakje, en ik had een pak van de bediening van het restaurant geleend. Erg grappig, en dit werd gehouden in de werkplaats van de machine kamer…zo gaat dat hier. Groot feest dus, met gratis drinken, dus hier zin we nog maar even gebleven tot 2 uur in de nacht.
Vandaag weer met de sailors gewerkt, tot 12 uur, nog een boot drill gedaan, en even lekker gegeten in het restaurant met Lars. En daarna met Lars eens even flink wezen spinnen!! Op dinsdag en donderdag is het namelijk crew spinning, en kan je dus gratis spinnen. En omdat ik zaterdag van mijn buurman hoorde dat Pete hard aan het trainen is, en vond dat zijn trainer lang weg was, zal ik je niet teleur stellen Pete, en natuurlijk alle andere jongens aan wie ik training geef, ik ga hier nu 2 x per week spinnen dus als ik in januari terug ben, kunnen we weer flink aan de slag! Ik ben jullie nog niet vergeten. Ik zag ook dat er nog tijdritten zijn, en een jeugddag, dus hierbij verwacht ik hier vanuit Alaska dat jullie er natuurlijk allemaal bij zijn, en een top prestatie neerzetten tijdens de tijdrit, het zeeuws kampioen schap en veel plezier hebben tijdens de jeugddag. Dus iedereen van X-treme heel veel plezier en succes bij de komende activiteiten!!
Nou, voor de gene die nog steeds niet op dat kruisje rechts boven hebben gedrukt, dit waren mijn belevingen weer tot zover, geniet nog van de foto’s, en mij hoor je over een paar dagen weer wel eens. Ik lees jullie reactie’s met genoegen, en probeer iedere dag op mijn mail te kijken, dus mailen kan altijd!!
Tot spreeks!
Groetjes van Team Excellence ms Statendam;)
Sebas (ollie en lars)
27 Augustus 2008 - 07:07
Fam. Missiaen:
Hallo jongens,
Wat een zwaar leven aan boord !!! Feestjes, feestjes en nog eens feestjes.Houden jullie het nog wel vol ?
Hele leuke foto's. Wat die stinkstokken betreft : hebben jullie geen poetsmadam in jullie hutje. Ach dat valt nou toch wel een beetje tegen.
Groetjes aan Oliver en Lars.
p.s. waarom ging Oliver niet mee naar crew-spi nning ? -
27 Augustus 2008 - 11:50
Arjen:
Kerel!
Je weet niet half hoe jaloers ik ben denk 'k. Het ziet er daar echt enorm mooi uit! Beetje de wereld over varen en van alles zien, mooi oor. Zo te lezen houd je dat nog wel een poosje vol. Leuk het een beetje te volgen.
Succes met de reis verder, ik blijft het volgen.
Groeten! -
27 Augustus 2008 - 16:55
Boterbloempje:
Haai Sebasje!
Wil je zo een leuk visje voor me meenemen als souvenirtje?
Het ziet er allemaal leuk uit yoh!
Je ziet er al uit als een echte zee professional! :)
Ik blijf je volgen mokkapuntje!
xxx Liefs
28 Augustus 2008 - 15:26
Bruce:
Hey Sebas,
Zo te zien heb je het daar maar weer dik voor mekaar. Ik zit vanaf vandaag weer op school dus ik weet wel zkr dat jullie er beter voor zitten. Wie is die dame waarmee je bij ollie zijn site op de foto staat. Haha. Veel plezier nog en de groeten aan ollie -
29 Augustus 2008 - 15:10
Jaco Poppe:
Bassie ziet er geweldig uit. Als ik in de gelegenheid zou zijn kwam ik morgen, maar ja ik moet weet werken -
02 September 2008 - 17:41
Anne-Marie Van Keule:
ha die bas, zoals belooft nu eindelijk even reageren op je site. Je hebt het volgens mij hartstikke moelijk daar op dat cruiseschip:) Zo te lezen, beleef je van alles en kijk je niet meer echt op van zeehonden en zelfs nog groter....walvissen!!! ik denk dat je de tijd zo goed vol kan houden en niet zo maar terug denkt aan Wolphaartsdijk.
Nu veel plezier nog met allerlei feesten en dergelijke en geniet er maar lekker van.
groeten!! -
02 September 2008 - 19:46
Han Davidse:
Je staat er mooi op op de foto in pak.Tijdje je mail niet geopend maar je verhaal lezend geniet je nog met volle teugen. Groet, Corry en Han -
03 September 2008 - 08:47
Martin En Erik Boer:
Sebas
we zien dat je het goed hebt en lezen dat het erg mooi is we hopen dat je toch nog wel aan X-Treme denkt gr Martin en Erik