mp's tp's tlq's en dat soort afkortingen... - Reisverslag uit Vlissingen, Nederland van Sebastiaan Poppe - WaarBenJij.nu mp's tp's tlq's en dat soort afkortingen... - Reisverslag uit Vlissingen, Nederland van Sebastiaan Poppe - WaarBenJij.nu

mp's tp's tlq's en dat soort afkortingen...

Door: sebastiaan

Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan

28 Mei 2010 | Nederland, Vlissingen

Goede avond!

Vandaag typ ik mijn berichtje vanuit de TLQ's aan boord, oftewel, Temporary Living Quarters. Leve de offshore, die weten overal een afkoring voor te bedenken! Sorry voor mijn afwezigheid hier, maar ik had nu eenmaal niet zo veel te melden! We zitten inmiddels volop in "het project". Ik loop mijn laatste daagjes in de machinekamer, en dan weer een maandje terug aan dek. Zoals verwacht had ik het weer erg naar mijn zin in de smeertempel! Echt enorm veel geleerd, en flink aan het takenboek gewerkt!

Verder ben ik tussendoor een paar keer thuis geweest, en koninginnendag en 5 mei in Vlissingen gevierd! Er gezellig, vooral 5 mei, en veel bekenden gezien!Daar ook de kans gehad om weer eens een paar biertjes te pakken, want aan boord is het zero alcohol!Ik zou bijna gaan zeggen dat varen gewoon gezond voor je is!

Het project gaat heel goed, en de jumbo javelin en haar bemanning presteren boven verwachting! Zo goed zelfs dat we komende week stil liggen omdat er geen tp's klaar zijn. TP's zijn Transicion Pieces, oftewel, die gele palen in vlissingen oost die wij over de MP heen zetten. MP is dan weer de monopile, oftewel een roestige paal die door een ander schip in de grond gezet wordt, en nog ongeveer 2 meter boven water uit steekt.

Aan boord is het nu werken van 6 tot 12, van 13:00 tot 18:00 takenboek, van 19:00 tot 20:00 nog takenboek en dan een beetje relaxen of film kijken tot 22:30! Nog een paar weekjes en dan is dit hele feest alweer voorbij! echt waar, de tijd vliegt hier voorbij! ik moet nog maar een week of 6!

Naja, mocht je een vraag hebbe, dan hoor ik et wel, ben regelmatig in vlissingen en dan kan ik gewoon bellen/smsén

ik ga nog even wat doen!

Greetz poppuh!

• 27 Mei 2010 - 17:46

Fam Missiaen:

goh ik dacht we horen niets meer van Sebastiaan ( toch niet gezonken ) maar je bent dicht in de buurt.
    Begint alweer op te schieten he. Nog een weekje of 10 ?
    En dan ? HBO ? Oliver is aan zijn laatste dagen in de machine kamer en dan ...........nooit meer in die smeertempel zoals jij het noemt. Ach ja smaken verschillen nou eenmaal.
    Succes met de eindsprint !!
    groetjes uit Hulst

Laatste rondje!

08 Juli 2010

Laatste rondje!

28 Mei 2010

mp's tp's tlq's en dat soort afkortingen...

15 Maart 2010

was ik weer

24 Februari 2010

Update!
Sebastiaan

Heej beste mensen, Ik begin binnenkort aan mijn 2e en laatste stage voor mijn opleiding maritiem officier. Het is de bedoeling dat ik gedurende 6 maanden mee loop met de werkzaamheden aan boord. Dit gaat dan voornamelijk om het werken op de brug(lees:stuurhuis) om te navigeren(lees:de weg vinden)en in de machinekamer, om te assisteren bij onderhoud en reparatie's Hier zal ik mijn handen wel aan vol hebben, maar mocht ik een momentje hebben, dan zal ik hier het een en ander proberen bij te werken! Greetz poppe

Actief sinds 12 Juni 2008